Portoroz vas bo očaral v vsakem letnem času

 

Iščete prijetno destinacijo, ki bi jo lahko obiskali kadar koli v letu in zmeraj bi lahko počeli kaj zanimivega? Potem je to zagotovo Portoroz, ki vas bo očaral s kar 240 sončnimi dnevi v letu, kar pomeni, da je zelo majhna verjetnost, da bo bilo oblačno ali celo deževalo ravno tisti čas, ko boste tu na dopustu. Če dvomite, da boste imeli tudi pozimi kaj delati v tem mestu, potem se motite, saj Portoroz živi celo leto. Na voljo vam je veliko casinojev, barov, odličnih gostiln, v katerih lahko poskušate pristno domačo kuhinjo, prav tako so v bližini tudi muzeji, galerije, prireditve in še marsikaj. Seveda je promenada po Portorozu zanimiva preko celega leta, saj je ta zvok morja res prijetno poslušati.

Portoroz je res majhen, ampak kljub temu pa so zanimivosti v ostalih bližnjih mestih

 

Se vam morda Portoroz zdi enostavno premajhen, da bi lahko počeli kaj vsak dan tudi pozimi? Motite se, če pa vseeno želite prehoditi na kilometre in kilometre različnih uličic in znamenitosti, pa se boste res morali odpraviti tudi na izlete v bližnja mesta in si tudi tam ogledati znamenitosti. Ob morskih mest je še nekaj, bistveno več pa je svetovno znanih znamenitosti tudi izven mest, ki so celo zaščiteni pod svetovno dediščino in naravna čudesa. Vendar pa predvsem pozimi ljudje seveda ne iščejo neprestano samo raziskovanje znamenitosti, temveč si Portoroz izberejo ravno zaradi zdraviliškega turizma, saj je Portoroz  v osnovi znan ravno po tem in se je na tej osnovi tudi od svojih najstarejših začetkov in omemb razvijal. To seveda pomeni, da ljudje pozimi iščejo najbolj sprostitev, kar pa ne vključuje celodnevnega dirkanja okoli za zanimivostmi.

Torej, Portoroz za turiste ponuja zanimive stvari preko celega leta, kdor pa si želi ogledati še ostale svetovno znane znamenitost, ki so ob slovenski obali, pa si jih tudi lahko ogleda kadar koli.