Postopek tlakovanja dvorišč je izredno pomemben

Če si želite, da bodo tlakovci na vašem dvorišču položeni tako, da jim ne bo škodila ne zima, ne zmrzal, ne teža vašega vozila, potem morate v osnovi vedeti, kaj povzroča ta neljubi pojav. Razlog za to namreč ni nič drugega kot napačno pripravljena drenaža. Če ste postopek tlakovanja dvorišč opravili sami, pa pri tem niste imeli potrebnega orodja in strojev, potem boste po vsej verjetnosti imeli težave, saj postopek tlakovanja dvorišč zagotovo ni bil pravilno opravljen.

Za tlakovanje dvorišč morate najprej narediti dovolj globok izkop, kako globok mora biti, pa je odvisno od narave tal. Prav tako mora biti drenaža nagnjena ravno pod pravim kotom. Zelo velika napaka pa nastane tudi pri nasutju gramoza, ki mora biti nasut ravno do prave višine, seveda pa mora biti tudi pravilno utrjen. Šele ko je vse to narejeno, se začne tlakovanje dvorišč, pri čemer je med posameznimi tlakovci treba pustiti ravno dovolj prostora  za fuge. Ko je tlakovanje dvorišč končano, pa se uredi do konca še fuge, na koncu pa je tlakovanje dvorišč treba zaključiti še tako, da se vse skupaj še zvibrira, jasno tako močno, da tlakovci ne počijo, se pa usedejo.

Če je tlakovanje dvorišč narejeno tako, potem tudi ne bo težav z mahom in plevelom, kar je sicer velika nadloga in s čimer se ljudje spopadajo kot po pravilu in je tudi jasen znak, da tlakovanje dvorišč ni bilo pravilno izvedeno. Zato se je vsekakor za tlakovanje dvorišč dobro odločiti za strokovnjaka, med katerimi so na trgu eni boljših pri podjetju Libela Group.