Pred potjo v tujino si zagotovite ustrezno zavarovanje

Ko rezervirate pot v tujino, preverite tudi, če imate polno krito zavarovanje za tujino. To je namreč najbolj optimalen čas, da to storite, saj se v nasprotnem primeru kaj hitro lahko zgodi, da boste pozabili. V kolikor ste v zadnjih nekaj mesecih že potovali v tujino in ste si zavarovanje že uredili, seveda če si niste naročili enkratnega zavarovanja, potem ste lahko brez skrbi, saj je vaše zavarovanje za tujino še veljavno.

Če ste vzeli zavarovanje za tujino z asistenco Coris, potem se nimate kaj bati, saj takšnega zavarovanja niti ne nudijo. Velikokrat se namreč zgodi, da kakšna podjetja, ki zavarovanje za tujino nudijo, nekam zapakirajo, da je veljavnost zelo kratka ali pa da velja le za eno pot. Prav tako ste lahko tudi povsem brez skrbi, če ste vzeli primerno zavarovanje za tujino z asistenco Coris, saj je zelo majhna verjetnost, da je le – to s premalo kritja, ker ima že osnovni paket dokaj visoko kritje.

Poleg tega ima zavarovanje za tujino že dolgoletno izkušnjo, točneje 20-letno in prav nihče še ni ostal na koncu nekje v tujini, kjer zanj niso poskrbeli ali pa je pristal doma ozdravljen, potem pa se je njegova zdravstvena zavarovalnica spravila nanj s pojasnili, da mu pripada izredno majhna odškodnina. Takšni primeri se namreč dogajajo čisto vsako leto, pa čeprav se vedno bolj oglašuje in promovira, da je treba za zavarovanje za tujino poskrbeti in to ne le tako, da si naročite brezplačno modro kartico, temveč morate sami poskrbeti za to proti plačilu.