Razlogi za nakup čelade za motor

Obstaja več različnih motorističnih čelad za različne stile vožnje. Za počasnejšo vožnjo ne potrebujete popolnoma zaprtega modela z vezirjem. Za hitrejšo športno vožnjo pa vsekakor potrebujete pravo masivno čelado. Slednja vam bo rešila življenje in vas zavarovala pred hujšimi poškodbami glave. Razlogi za nakup čelade za motor so različni, vsi pa se bomo gotovo strinjali, da si vsi med njimi izjemno pomembni.

Današnje čelade so narejene iz lažjih materialov, ki so izjemno trdni in odporni. Pri nakupu moramo biti pozorni na kvaliteto izdelave vezirja. Biti mora namreč trden in odporen na praske in udarce. Vezirji slabše kvalitete se prehitro uničijo, kar zmanjšuje vidljivost in povečuje možnost nesreče.

Popolna zaščita obraza

Vozne razmere so nepredvidljive. Pozorni morate biti tako na druge udeležence v prometu, kot tudi na vreme in kvaliteto vozne površine. Čelade za motor zaščitijo nežno kožo obraza in brazgotinjenje. Predstavljajte si, da padete brez čelade že pri razmeroma nizki hitrosti. Sila vas bo prikovala na tla, kar bo pomenilo, da boste z obrazom drgnili ob grob asfalt. Slednji deluje kot lupilec za krompir, ki lahko dodobra odstrani veliko kože.

Obramba pred žuželkami in vremenskimi razmerami

Pravijo, da srečnega motorista prepoznaš po številu žuželk med zobmi. Čelade za motor bodo odgnale žuželke oziroma vsaj preprečile njihov neposredni kontakt z vami. Velika količina žuželk je lahko moteča še posebej v času tik pred dežjem, ko so zunaj veliki roji mrčesa. Poleg varovanja pred žuželkami, vas obvaruje tudi pred vremenskimi vplivi. Vaš obraz ne bo rdeč zaradi sonca ali pa prezebel zaradi mraza.

Omogoča vam telefoniranje med vožnjo

Sicer je telefoniranje med vožnjo odsvetovano ne glede na vrsto vozila. Ta dejavnost namreč preusmerja vaš fokus iz razmer na cesti, na tematiko pogovora s sogovorcem. Ne glede na to, pa je telefoniranje včasih neizogibno. Na ušesa si lahko brez skrbi pritrdite Bluetooth slušalko, ali pa si jo namestite kar na čelado. Na ta način boste lažje telefonirali, poslušali glasbo ali pa poslušali GPS navodila vaše navigacije.