Razlogi za udeležbo na javni dražbi

Vsi imamo svoje razloge za vsako dejanje in ti razlogi bodo odvisni od potreb, od želja, itd. Vsekakor torej vsak od nas po svoje, kar je seveda smiselno. Res je, da bomo zagotovo kje našli koga, ki enako razmišlja kot mi, pa vendar, vse dokler smo zadovoljni in naše odločitve pravilne, je to tisto, kar šteje. Ne glede na posledice, dobre ali slabe, smo seveda sami odgovorni za njih. Enako je tudi, ko se sprašujemo ali je javna dražba za nas pozitiven način nakupa ali ne. In zakaj se zanjo odločiti.

So stvari, ki so nevtralne oziroma, ne moremo ničesar izgubiti, četudi se zanje odločimo. Res je, da smo lahko neuspešni, pa vendar nismo ničesar izgubili, kar je pozitivno. Enako je tudi javna dražba. Zakaj? Ravno zato, ker pravzaprav ničesar ne tvegamo, če pristopimo k tej in poskusimo tudi to možnost sreče. Ali jo bomo imeli, pa je seveda odvisno od več dejavnikov. Pomembno pa je sodelovati in to je tisto, kar potem določa, ali je naše ravnanje bilo pravilno ali ne. Razen pri javni dražbi, ko se nam ni potrebno to spraševati in se zgolj lahko vprašamo, zakaj ne bi poskusili, ker če ne poskusimo tudi ne moremo vedeti.

Javna dražba ima več pozitivnih učinkov, kateri bo prepričal nas, pa je odvisno samo od nas in glede na to, da četudi ne zmagamo na dražbi, dejansko pridobimo zgolj izkušnjo več, smo storili najboljše.

Kakšen bo vaš razlog za udeležbo ali neudeležbo, boste presodili sami. V primeru, da se ne zanimamo in da je javna dražba nekaj na kar pozabimo, smo mogoče le zamudili eno odlično priložnost nakupa.  Mogoče več takšne priložnosti za nakup ne bo. Vsekakor pa kot zgoraj omenjeno, je najbolj pomembno prav to, da smo zadovoljni, ne glede na to, kakšna je naša odločitev.