Raznolika pasja hrana

Zoorex

Načeloma velja, da mora biti pasja hrana čim bolj raznolika, saj tako kot se ljudje naveličamo in preobjemo ene hrane, se tudi psi prenajedo ene in iste pasje hrane. Zato je bolje, da se pasja hrana čim bolj menja, saj s tem preprečimo, da se bo pes ob hrani samo obrnil in to je vse, kar bo storil, potem pa ves čas samo stal ob mizi in čakal na hrano.

Preberite še več o raznolikosti mačje hrane na naslednji povezavi http://www.moje-novice.com/raznolikost-macje-prehrane/

Da pa je pasja hrana raznolika, pa je dobro, da se kdaj doda tudi surova kost, ki prav vsakemu psu da veliko užitkov in predvsem zabave. Prav tako pa se pasja hrana razlikuje tudi po tem, ali gre za suho, mokro hrano ter tudi seveda kakšne priboljške, s katerimi svojega psa prav vsak še kako zelo rad razveseli, hkrati pa omogoči vnos hranilnih snovi. Poleg surove kosti lahko svojemu psu namenite tudi doma kuhano hrano, ki pa jo je zopet potrebno pravilno pripraviti. Seveda ni dobro, da mu vsak dan pripravljate kosilo oziroma hrano, ki jo lahko uživa skozi cel dan, vendar je zelo priporočeno, da mu vsake toliko pripravite doma kuhano hrano. Če boste svojemu psu enkrat na teden ali enkrat na dva tedna sami pripravili kosilo bo to zanj lahko samo dobro. Seveda, če boste hrano pripravili na pravilen način. Tudi doma pripravljena pasja hrana ne sme vsebovati preveč soli in preveč različnih dodatkov, ki vašemu psu le škodijo.