Recepti

Približujejo se prazniki, tokrat velikonočni, kar predstavlja za večino priložnost, da se družina ponovno zbere za mizo ob domačih dobrotah. Kaj vse se pa najde na jedilniku na ta dan?

Svoje mesto že od nekdaj zasedajo klasične dobrote, kot so šunka, pisanice oziroma pirhi, hren, sol in pa potica. Nemalokrat pristavimo zraven še kaj dodatnega po našem okusu, zaenkrat pa se zaustavimo kar pri orehovi potici.

Recepti za pripravo te jedi so nam dostopni praktično v vseh medijih. Po internetu se vrstijo različni recepti, izdane so številne kuharske knjige, tudi v revijah nam pomagajo z recepti, ampak naj na kratko vseeno preletimo pripravo.

Naredimo kvasec ( kvas raztopimo v mleku, dodamo sladkor, postavimo na toplo in pustimo da vzhaja ) in ga z ostalimi sestavinami umešamo v gladko maso. Pustimo vzhajati. Medtem si pripravimo orehov nadev po želji. Testo razvaljamo in premažemo z nadevom. Ponovno vzhajamo. Premažemo z stepenim jajcem in pečemo približno eno uro. Na koncu posipamo z sladkorjem in… DOBER TEK ! Vas zanimajo recepti in zdrava prehrana?