Rent a car praviloma ni dovoljen za vožnjo po tujini

V kolikor ste se odločili za rent a car, bodite pozorni na čisto vse pogoje, ki jih imate v najemni pogodbi. Zgodi se, da je marsikomu kdaj kakšen pogoj popolnoma nerazumljiv oz. sploh ne pomisli, da kaj naj ne bi bilo dovoljeno. Tako še posebej paziti na rent a car v tujini. Z najetim vozilom večina rent a car podjetij ne pusti vstopa v drugo državo, če zanj ne zaprosite oz. ne dobite zanj nobenega posebnega dovoljenja.

Še težji pa so pogoji za rent a car v tujini, če želite z vozilom ostati v tuji državi čez noč v prvi vrsti morate dobiti pisno soglasje najemodajalca, potem pa mora biti vozilo čez noč parkirano na hotelskem parkirišču oz. garaži oz. drugi varovani javni garaži. Na ta način si podjetje za rent a car zagotovi, da bo odškodnino prejelo tudi v primeru, da je vozilo nezakonito odtujeno, saj gost ob vstopu za to parkirišče in za varovanje tudi mastno plača. Taka dva pogoja ima pri nas ponudnik za rent a car Agio, lahko pa so jasno pogoji še kaj bolj ostri ali pa tudi manj, ali pa vam najemodajalec celo prepoveduje s splošnimi pogoji vstop v tujo državo.

Če si ne želite nevšečnosti, potem je torej še najlažje, da z najetim vozilom ostajate v tisti državi, v kateri ste si avto izposodili, v nasprotnem primeru boste primorani upoštevati čisto vse, kar najemodajalec zahteva od vas. Če to sporočite takrat, ko plačujete rent a car, potem je bistveno lažje, v nasprotnem primeru boste morali nazaj v podjetje in urejati vsa dovoljenja, kar je sicer hiter postopek, vendar pa vseeno večkrat neprijeten in povsem nepotreben.