Rojstvo športa canyoning Bovec

V devetnajstem stoletju naj bi raziskovalci začeli raziskovati skrivnostna naravna čudesa, posledica sile vode, ki si je neizprosno utirala pot skozi skalovje in tako povzročila nastanek ozkih sotesk. Te so zaradi svoje skrite narave spodbujale domišljijo ljudi, ki so jih želeli videti še na lastne oči. Iz te radovednosti se je rodila športna panoga, ki obsega spuščanje po soteskah in slapovih. Soteskanje ali canyoning je razmeroma mlada športna aktivnost. Adrenalinska športna aktivnost na prostem je canyoning Bovec, odročen in skalnat kraj, na kakršnih se pogosto izvaja omenjena aktivnost. Slednja je tako zahtevna, da začetniki za izvajanje potrebujejo pomoč in vodenje izkušenega inštruktorja.

Canyoning Bovec spočije oči in um

Inštuktor se mora za canyoning Bovec, kjer se izvaja soteskanje, posebej izobraziti, pridobiti izkušnje in nato narediti še preizkus, po katerem prejme poseben certifikat, ki priča o njegovi usposobljenosti za vodnika pri soteskanju. Za varno adrenalinsko spuščanje po soteski ne potrebujete le primerne zaščitne opreme, prepričati se morate tudi, da je vaš vodnik za soteskanje primerno usposobljen in zaupanja vreden. Ob aktivnosti canyoning Bovec vam bo omogočil poleg vznemirjenja možnost za počitek oči, saj bodo te počivale ob pogledu na lepote narave v slovenskih Alpah. Geologi bodo med spustom opazili, morda tudi preučili razne geološke pojave, ekologi pa se bodo navduševali nad naravo, ki je še nihče ni uspel okrniti.

Canyoning Bovec nudi popolno osvežitev

Nekaj za vse, ki so radi aktivni in poleti iščejo popolno osvežitev, ponuja canyoning Bovec, kjer je poleti hladneje, zato je to odličen kraj za pobeg pred visokimi temperaturami. Če niste ljubitelj pasjega poletja, vam ne bo ničesar bolj narisalo nasmeha na obraz kot to, da boste zaplavali v hladnem tolminu v barvnih odtenkih, ki jih v živo zagotovo še niste videli. Na canyoning Bovec, kamor se odpravi na pustolovščino več ljudi, boste šli uživat v aktivnostih, pridobili in odnesli pa boste veliko več; poglobljen in izboljšan odnos med družbo, ki je šla z vami, skupne dragocene trenutke, ki vas bodo za vedno zbližali, spoznali boste geološke, ekološke in meteorološke vidike in morda spoznali koga novega – ter se navsezadnje osvežili in spočili.