Samooskrba z električno energijo ima več prednosti

Si predstavljate, da ne bi bili kar na enkrat več odvisni od dobavitelja električne energije, ki ima zelo pogoste izklope, večinoma kar nenapovedane izklope, hkrati pa ste podvrženi vsem odločitvam uprave, koliko bo električna energija po novem stala, če pa vaša hiša stoji na takem koncu, ki je precej obsijan s soncem in to tudi pozimi, saj megla pri vas ni prav pogosto na obisku, morda le nekajkrat na leto? Odločite se že enkrat za sončne celice, saj ima samooskrba z električno energijo ogromno prednosti, hkrati pa ne prihaja do vseh slabosti, ki so sicer prisotne v klasičnem električnem omrežju. Samooskrba z električno energijo net metering sistem pa sploh je zagotovo danes najboljša rešitev, saj si tako zagotovite veliko prihrankov in hkrati tudi veliko ostalih prednosti.

Če je za vas najboljša samooskrba z električno energijo net metering sistem pa najboljša rešitev, ste na pravi poti

Sploh veste, kako točno poteka samooskrba z električno energijo po net metering sistemu? Gre za dokaj nov sistem, ki je prisoten in urejen z zakonom v Sloveniji. Največja prednost takšnega sistema je ravno v tem, da takrat, ko je sonce, je samooskrba z električno energijo zagotovljena in če imate presežke , jih brezplačno predate dobavitelju električne energije. Se vam zdi sporno, da odvečno energijo daste brezplačno v sistem?

Morda malo je, vendar pa se morate po drugi strani pa zavedati, da v zameno dobite elektriko točno takrat, ko jo potrebujete, pa četudi samooskrba z električno energijo deluje, vendar ne v dovolj veliki moči, kar je po večini kar pozimi. Je pa tako, da je v takem primeru obračun elektrike od dobavitelja le enkrat na leto, ko se naredi poračun stroškov in če ste vzeli iz omrežja manj energije kot ste je dali, plačate le strošek priklopa, sicer se naredi doplačilo, če pa ste dali več kot vzeli, pa to ne pomeni, da vam bo dobavitelj kaj vrnil. Samooskrba z električno energijo po tem sistemu se torej bolj splača takrat, ko se odločite za sončno elektrarno, ki je po zmogljivosti tam nekje z vašo porabo.