Samsung tablice uporabljajo operacijski sistem Android Lollipop

Manjši kot je računalnik, bolj je primeren za na pot. Samsung tablice pa so namenjene ravno temu, torej menedžerjem in vsem ostalim, ki so ogromno na poti ter hkrati odvisni od sodobne tehnike. Tablični računalniki Samsung uporabljajo štiri jedrni procesor, ki premore 1,2 GHz zmogljivosti. Tablični računalniki Samsung se tudi ravno pravih dimenzij, da jih je mogoče držati z eno roko, saj so debeli zgolj 7,5 mm in težki le 456 g.
Samsung tablice so tudi ravno pravšnje za branje e-knjig, revij, časopisov ter prav tako vsega ostalega, saj je razmerje stranic 4:3. Prav tako premorejo funkcijo samodejnega ostrenja, kar omogoča čudovite fotografije in video posnetke. S to funkcijo so Samsung tablice odlična naprava za zajemanje povsem jasnih slik, branje QR in črtnih kod, a čimer so izboljšane vse interakcije naprave.

Samsung tablice so tudi povsem varne za otroke, saj z novo funkcijo Kids Mode omogočajo otrokom prijazne slike, ki so oblikovane tako, da izobražujejo otroke na njim prijazen in zabaven način. V to funkcijo so vključene aplikacije, ki spodbujajo interes in talent otroka. Samsung tablice pa imajo nastavljivi časovnik, s katerim je mogoče omejiti delovanje same naprave, torej da se le – ta samodejno ugasne.

Samsung tablice imajo naložen tudi slovenski meni, uporabljajo notranji pomnilnik do 10,5 GB, od česar za svoje delovanje potrebujejo 2 GB, imajo pa tudi režo za spominsko kartico MicroSD. Omogočajo tudi uporabo vseh mobilnih omrežij, vključno s 4G oz. LTE. Tako zasnovane Samsung tablice omogočajo prav vse in to vsakomur.