Se zavedate, da zdravo hujšanje zahteva več obrokov?

malincaSi želite izgubiti odvečne kilograme, ki so se lepo počasi, a vztrajno nabirali čez leta? Nimate prav nobenega problema, ste pa za razliko od velike večine ljudi spoznali, da je to problem, ki ga morate odpraviti, da boste le lahko čim bolj zdravo živeli. Pravzaprav je prekomerna teža zadnjih nekaj desetletij ubijalec številka ena na svetu, razlog za to pa ni nič drugega kot sodoben način prehranjevanja in življenja, skupno pa jima je pridevnik nezdravo. Vendar pa je diet, ki obljubljajo zelo dobre rezultate, ogromno, kakšni pa so rezultati, pa je vprašanje. Kakšno je torej najbolj zdravo hujšanje? Zdravo hujšanje ni z nobenimi dietami, ki jedilnik spremenijo v taki meri, da ste lačni, da obljubljajo hitre rezultate ipd. pravo.

 

Če si želite res prave rezultate s hujšanjem, se odločite za zdravo hujšanje

Zdravo hujšanje, ne samo da ne škodujete telesu z nezdravimi, prehitrimi dietami, ampak poleg tega, da pomagate organizmu do lažjega delovanje, tudi pozitivno vpliva na čisto vsak organ v telesu. Razlog za to temelji prav v tem, da zdravo hujšanje za razliko od ostalih diet nikakor ne predvideva, da bi bili kdaj lačni v času hujšanja, ampak celo dodaja obroke. Se sliši nenavadno? Morda res, ampak zdravo hujšanje temelji na večjem številu obrokov, točneje 5 obrok, ki so količinsko manj zajetni. Tako si zagotovite, da telo dobi hranilne snovi, jih izrabi in potem dobi že nove, kar pomeni, da organizem nikoli ne strada in zato ob zaužitju hrane niti ne skladišči hrane, kar se sicer pri stradanju dogaja. Smisel, ki ga ima zdravo hujšanje je torej v pogostejšem prehranjevanju, pri čemer se je treba le nezdravim hranilom izogibati, najbolj problematične pa so ravno v naprej pripravljene jedi, sladkorji in pa tudi ogljikovi hidrati.

Nekoliko hrana in prehrana se torej spremeni, vendar pa še vseeno ne moremo reči, da toliko, da bi bile spremembe tako velike, da bi povsem spremenile jedilnik.