Se zjutraj ali ponoči prebujate prepoteni?

Zaradi načina našega življenja se ves stres tekom dneva izraža lahko tudi ponoči ali pa vse skupaj občutite zjutraj, ko niste naspani. Velikokrat je razlog za slab spanec tudi v potenju in prepoteni koži, ki bi se sicer morala posušit, pa se ne, kar ni pravilno. Torej, se zjutraj ali ponoči prebujate prepoteni tudi vi? To nikakor ni prav, zato ne mislite, da se pač bolj potite kot kdo drug in temu raje posvetite pozornost, da si zagotovite spanje brez potenja. Pa pustimo sedaj druge dejavnike kot so temperatura, stres, hrana in podobno. Raje svojo pozornost usmerite na vzmetnice in preverite v prvi vrsti material vzmetnice, da boste doživeli spanje brez potenja.

Če je material vzmetnice umeten, vse skupaj še poslabša in se lahko v skrajnem pojavijo celo preležanine, nelagodje, poslabšana prekrvavljenost, kar seveda vodi tudi v slab spanec, nenaspanost, utrujenost in slabšo učinkovitost na delovnem mestu, da o razdražljivosti raje ne govorim. Za to stanje zagotovo obstaja rešitev, in sicer prave vzmetnice, ki pa so zračne, in sicer najbolje v taki meri, da je omogočeno kroženje zraka v vse smeri. V takem primeru se bo stanje s potenjem zagotovo popravilo in tudi utrujenosti ne bo več.

Poskrbite pa tudi za to, da bo prevleka vzmetnice narejena iz naravnih materialov, seveda pa je v končni fazi zelo pomembno tudi to, da je posteljnina pravilno izbrana. Vsekakor se torej morate zavedati, da je izbira vzmetnice izjemno pomembna, zelo veliko pozornosti pa vsekakor morate nameniti tudi zračnosti, saj s tem preprečite tudi nastanek pršic, ki pa se zares hitro pojavijo, če za niste izbrali zračne vzmetnice.