Slikopleskar

Slikopleskarstvo je obrt, ki zajema tako notranja kot zunanja slikopleskarska dela ter številne spremljevalne dejavnosti, kot so: kitanje, brušenje, čiščenje, restavriranje …, s katerimi je poklic slikopleskarja spoštovanja in občudovanja vredno delo.

Vsak kakovosten slikopleskar vam bo ob opravljenem delu ponudil tudi garancijo. Če sami niste vešči mešanja barv, veste pa, kaj želite, potem vam svetujemo, da za to delo najamete izkušenega slikopleskarja. Kljub temu da je slikopleskarstvo, tako kot druge obrtne dejavnosti, nekoliko zapostavljeno, se skoraj v vsakem kraju najde kakšen pleskarski mojster, vešč barv in materialov. Slednji so dandanes zelo različni, predvsem zahtevajte naravne materiale in bodite pripravljeni za kakšen nasvet, ki vam ga bo dal pleskar, ki ima v slikopleskarskem poslu precejšnjo kilometrino in vam lahko prihrani marsikatero nevšečnost, ki morda nastane na daljši rok.

Naj bo slikopleskarstvo mladim še tako neprivlačen poklic, pa ima to prednost, da gre za obrt, kar pomeni, da z leti postaneš samostojni slikopleskar in skozi slikopleskarske dejavnosti razvijaš in izražaš tudi svojo umetniško plat, ki jo omogoča ta poklic.