Zaščita predmetov za neovirano slikopleskarstvo

Slikopleskarstvo ni mučno, dologtrajno in umazano opravilo, kot se vam to lahko zdi. Pogosto nas še pred pričetkom mine veselje do dela, ko pomislimo na vse predmete, ki jih je potrebno zaščititi pred barvo. A to ni noben problem, če pozante majhne skrivnosti velikih slikopleskarskih mojstrov in jih tudi upoštevate. Tukaj vam jih bomo, v upanju, da slikopleskarstvo za vas ne bo več tak »bav-bav«, nekaj razkrili.

Slikopleskarstvo je zelo natačna dejavnost, vendar ne nujno tudi zamudna. Delo boste pospešili, če boste odstranili števile moteče dejavnike, ki zahtevajo več prilagajanja in preciznosti. Med pleskanjem stropa vam bo v največjo napoto lestenec, zato ga je najbolje odstraniti še pred pričetkom. Enako velja za stenske vtičnice, saj boste zelo težko prepleskali površino okoli njih, ne da bi se te umazale. Površine, ki jih ne želite prebarvati temeljito prelepite z lepilnim trakom. Pazite, da bo ta dovolj močno oprijel podlage in se vmes ne bo snel.

Še en nasvet za neovirano slikopleskarstvo: ponjavo s katero boste prekrili tla dobro na robovih prilept. Tako boste zagotovili, da se ne bo premikala in vaša površina bo varna pred barvo.

Preverite kaj morate vedeti predno se lotite pleskanja