Smučanje je šport, ki zahteva razvito motoriko

smucanjePravzaprav čisto vsak šport pomaga pri razvoju motorike in tudi pri razvoju načina razmišljanja. Treba je namreč ves čas opazovati teren, ljudi okoli sebe, poslušati, če je morda kakšen smučar za nami, hkrati pa tudi razmišljati o tem, kako se moramo gibati. Sicer gibanje sčasoma postane naravno in samo po sebi umevno, vendar pa je treba biti na čisto vse ostale stvari pozoren. Ravno zaradi tega načina gibanja in vse pozornosti pa lahko rečemo, da je smučanje za razvoj motorike izredno dobro. Kako naučiti in pristopi z majhnim otrokom ki ga zanima smučanje Aktivni.si svetuje zelo dobro. Nikakor ga namreč ne smemo siliti in ga moramo hkrati motivirati za smučanje že doma, pa ne z besedami, veliko več boste naredili, če ga boste že doma oblekli in obuli.

 

Kot lahko marsikje preberemo za smučanje Aktivni.si tudi svetuje, da imate še posebej za otroka primerno čelado, za odrasle pa tudi

Ne glede na to, kako dobro je smučanje za motoriko, za kondicijo, za zabavo, za moč in še za mnogo drugega, nikar ne pozabite na varnost. Pri otrocih je še posebej pomembno, da imajo za smučanje primerno čelado. Povsod je polno nasvetov, kako kupiti pravo čelado, tudi na omenjeni spletni strani boste našli dovolj nasvetov, zato nikar ne pošljite otroka na smučanje brez nje. Če ga boste poslali na smučanje brez čelade, boste tudi kršili zakon, ampak to je še najmanj pomembno takrat, ko se pripeti nesreča.

Da se naučimo prave motorike, je seveda potrebnega kar nekaj časa. Smučanje je enostavno, ko se ga naučimo, ampak takoj ko se boste preveč sprostili, se vam bo zgodila nesreča ali pa boste imeli ogromno srečo v nesreči. Zato res, ko učite otroka, ga malo bolj spustite iz vajeti šele takrat, ko bo res znal dobro vijugati, kakšnemu smuku pa se je vsekakor dobro izogibati dolgo, dolgo časa oz. ga dopustiti samo v primeru, da je proga res zelo ravna, saj pri velikih hitrostih nesreča samo čaka, da vas ujame.