Soda bikarbona očisti tudi umazane odtoke

Tudi vas doma mučijo zamašeni odtoki, pa ste kupili že vsa možna sredstva za odmaševanje, vsak vikend čistite mehansko kolikor lahko, ko pa enkrat na toliko in toliko časa obupate, pa odtoke tudi odprete in jih sčistite? Pa pri tem tudi pazite, kaj vse vlivate, pa še vedno nič ne pomaga? Žal je res tako, da večinoma nikoli ne pomaga prav čisto nič, kar kupite, pa čeprav kupite najdražje čistilo, uporabite najhujše možne kemikalije.

Morda se zdi še najboljše v tem, da se vrnete k čistim osnovam, saj najcenejše čistilo, ki zagotovo pomaga, je soda bikarbona. Marsikomu se zdi nenavadno, da bi soda bikarbona za odtoke res pomagala in da bi res lahko očistila tako, da ne bi bilo več težav. Receptov je sicer kar nekaj, nekako pa velja, da je soda bikarbona za odtoke najboljša v kombinaciji s kisom, morda še najboljše kar z alkoholnim kisom. V tem primeru se nekako soda bikarbona uporabi tako, da v nek manjši lonček natresemo ¼ lončka sode bikarbone, nato vlijemo še kis in pustimo delovati nekaj časa.

Šele ko se vam zdi, da ni več reakcije, vlijte še vrelo vodo iz pipe in odtoki bodo znova požirali, kot so nekoč. Razlog za to je v tem, da soda bikarbona deluje kot sredstvo za razmaščevanje in zato ni prav čisto nič čudno, da lahko soda bikarbona odmaši tudi odtoke. Hkrati pa je to tudi res izjemno poceni čistilo, saj kilogram stane manj kot 10 evrov, se pa tudi kilogram ne porabi tako hitro, vsekakor pa je soda bikarbona veliko cenejša od vseh čistil na trgu.