Sončna očala Ray Ban znana po celem svetu

Blagovna znamka Ray Ban navdušuje z očali in sončnimi očali Ray Ban že od leta 1937. Takrat jo je ustanovilo ameriško podjetje Bausch&Lomb. V letu 1999 je bila znamka prodana italijanskemu podjetju Luxottica, ki je zanjo odštela 640 milijonov ameriških dolarjev oziroma dobrih 565 milijonov evrov.

Aviator, prvi model sončnih očal Ray ban, je bil narejen za potrebe ameriških vojaških pilotov, tako da se je njihova oblika prilegala kisikovim maskam. Zaradi višinske razlike je namreč sončna svetloba pilotom pogosto povzročala glavobole. Jim Morrison je bil eden izmed prvih ljudi, ki je ta očala spremenil v modni dodatek, kateremu se še danes ne moremo odpovedati.

Še danes pa je verjetno najbolj priljubljen model Wayfarer. Prvič je bil svetu predstavljen leta 1952, bil pa je zanimiv predvsem zato, ker je bil okvir plastičen, pred tem pa so bili ti večinoma kovinski. Med drugim jih je nosila Audrey Hepburn v filmu Zajtrk pri Tiffanyju, kmalu po tem pa so za nekaj časa ljudje nanje pozabili. Proti koncu 20. stoletja so očala ponovno dobila svojo vlogo v filmih z znanimi igralci, s tem pa je zopet strmo narasla njihova prodaja.

Danes lahko na njihovi uradni spletni strani izbirate med velikim številom različnih modelov očal, poleg prej omenjenih so na voljo še naslednji modeli: Clubmaster, Round, Justin in Erika. Možnosti izbire okvirjev in leč so praktično neomejene.

Če želite biti prepričani v to, da ste kupili originalni izdelek, je sončna očala Ray Ban najbolje naročiti na njihovi uradni spletni strani. Cene se gibljejo okoli 150 evrov. Kadar kupujete ta očala za nižjo ceno, je dosti večje tveganje, da boste dobili ponaredek. Najhitrejši način za preverjanje porekla je ta, da mora pisati, da so bila očala proizvedena v Italiji, poleg tega pa mora na točno določenih mestih na očalih biti odtisnjen njihov logotip ‘RB’.

Sončna očala Ray Ban so sicer v višjem cenovnem razredu, ampak boste za ta denar dobili kvaliteten modni pripomoček in zaščito za oči, ki vam bo ob pravilni uporabi in negi služil dolgo, dolgo časa. Svoja Ray Ban očala si lahko priskrbite tudi v kateri izmed optik, sam sem jih pred kratkim kupil tu http://www.optika-krstic.si/ponudba-ocal/soncna-ocala in sem izredno zadovoljen.