Strokovna izdelava fasade po tehničnih smernicah

Strokovna izdelava fasade po tehničnih smernicah in standardih ter uporaba kvalitetnih izolacijskih materialov zagotavlja najvišjo stopnjo kakovosti, ki se odraža na vzdržljivosti, dolgi življenjski dobi in minimalnem vzdrževanju. Poceni izdelana zunanja stena namreč prinaša mnogo več stroškov v prihodnosti kot nekoliko dražja izvedba pročelja.

Kakovostna in strokovna izdelava fasade je v ponudbi specializiranih podjetij. Več o tem si lahko preberete na naslovu https://www.libelagroup.si/kaj-delamo/fasade/izdelava-fasade/. Podjetje nudi v rokih opravljeno storitev po konkurenčnih cenah. Sodelujejo pa z vsemi priznanimi proizvajalci fasadnih sistemov v Sloveniji. Opravijo tudi izolacijo zunanje stene in poskrbijo za kakovostno izvedbo zaključnega sloja.

Kako poteka izdelava fasade po korakih? izdelava fasade libelagroup

Strokovnjaki naprej pričnejo s čiščenjem površine zunanje stene. Za to uporabijo različne postopke in sredstva. Cilj pa je, da je površina stabilna in na njej ni prahu, zato da se izdelava fasade lahko nadaljuje. Temu sledi linijsko in točkovno lepljenje izolacije, pri čemer lahko uporabijo različne materiale, kot je stiropor, steklena ali mineralna volna ter tervol.

V primeru, da ne gre za obnovo pročelja, temveč za novogradnjo, morajo strokovnjaki izvesti postopek sidranja. V vsakem primeru pa se izdelava fasade nadaljuje z izvedbo armirnega sloja, za kar delavci uporabijo lepilo in mrežico. Na koncu pa opravijo še zaključni sloj, na katerega nanesejo posebno emulzijo.

Izdelava fasade v različnih tipih in izolacijskih materialih

Na voljo je več različnih tipov zunanjih sten, pri čemer je izdelava fasade za vsakega izmed njih različna, saj so uporabljeni različni postopki, ki sledijo standardom. Tako so na voljo parapropustni, prezračevalni in kontaktni tipi pročelij. Slednji so najbolj značilni za Slovenijo. Izdelani pa so iz visoko izolacijskih plošč, ki so povezane med seboj.

Pri izvedbi izolacije pa so na voljo različni izolacijski materiali. Izolacijske plošče v več slojih so vezane na različne tipe konstrukcij. Na splošno velja, da je izdelava fasade cenovno ugodnejša ob uporabi plošč iz stiropora, ki so cenejše od izolacijskih plošč iz mineralne volne.