Talno gretje je eden od najučinkovitejših sistemov gretja

Talno gretje je pogosto označeno kot eden od najučinkovitejših pa tudi najbolj priljubljenih načinov ogrevanja pri nas in tudi drugje po svetu. To je hkrati tudi najstarejši sistem med sistemi centralnega ogrevanja. Ključna prednost tovrstnega ogrevanja pa je tudi v tem, da spada med zelo zdrave ogrevalne sisteme, kar pa je za sodobnega uporabnika še kako zelo pomembno.

talno gretjeTalno gretje zagotavlja, da se toplota v prostorih lahko povsem enakomerno porazdeli. Še več; prostor lahko objame s celotno površino. Na ta način omogoči veliko manjše izsuševanje zraka. Obenem se veliko manj dviguje tudi prah. Takšno ogrevanje vam torej ponuja tudi veliko zdravstvenih prednosti.

Talno gretje deluje po principu kroženja vode

Talno gretje se lahko uporabi kot popolnoma samostojni sistem gretja v nekem domu ali pa v kateri koli drugi stavbi. Zanj je značilno, da deluje po principu kroženja vode po vgrajenih ceveh, ki se nahajajo v hiši oziroma v stanovanju. Še posebej primerno je za ogrevanje prostorov, kot je na primer kopalnica.

Talno gretje v kopalnici vam omogoča, da prostor oddaja prijeten občutek toplote. Pogosto se vam namreč zaradi ploščic zdi, da je v tem prostoru še bolj mrzlo, kot pa je v resnici.

Ploskovno ogrevanje

Talno gretje sodi med ploskovno ogrevanje. V to skupino ogrevanj spadata še na primer ogrevanje sten in stropa. Za talno gretje je značilno, da najbolj greje sicer na tleh. Če se boste odločili za takšen način ogrevanja, boste morali tla v objektu nekoliko prilagoditi. Najbolje bo uporabiti na primer posebne plošče za talno ogrevanje. Na trgu pa obstaja kar nekaj vrst takšnih plošč. Te se lahko vgradijo na tla na več načinov. Lahko jih zlepimo, preprosto klasično položimo ali jih na tla namestimo s pomočjo mehanskega vgrajevanja.

Še več izjemno koristnih informacij za talno gretje vam je na voljo tudi na spletni strani podjetja, ki se ukvarja z vgrajevanjem tovrstnega gretja.

Več o prednostih talnega gretja si lahko preberete na https://www.sam.si/baza-znanja/dom/talno-gretje-nekoc-in-danes.