Telesna aktivnost je za zdravje najbolj pomembna

zdravjeKljub temu, da vsi vemo, da je rekreacija nujno potrebna za čisto vsakega, pa je še vedno odstotek ljudi, ki se rekreaciji tudi slučajno ne posveča. Na srečo se delež ljudi, ki se z rekreacijo ukvarjajo, zvišuje, vendar pa je še vedno delež ljudi, ki vedo, da je za zdravje telesna aktivnost pomembna, pa se z nobeno aktivnostjo ne ukvarjajo, še vedno predno previsok. Ti ljudje so potem tudi bolj bolani, bolehajo neprestano za nekimi nalezljivimi boleznimi takoj, ko pridejo v stik z virusi in so zato tudi precej neproduktivni, tako na delu kot tudi doma.

 

Ni dovolj, da se samo zavedate, da je za zdravje telesna aktivnost nujno potrebna, temveč tudi ukrenite nekaj v tej smeri

Različnih športnih udejstvovanj danes ne manjka, vendar, predvsem pripadniki moškega spola, ne štejte med telesno aktivnost tudi dvigovanje pivskega vrčka. Lahko si kakšno pivce privoščite, še že morate, po telesni aktivnosti, ko ste se utrudili, porabili nekaj kalorij in predvsem uspeli spočiti svoje možgančke in odklopiti od vsakodnevnih aktivnosti. Tudi za vaše mišice bo rekreacija dobro dela in videli boste, kljub temu, da ste se rekreirali na začetku vsaj malo, se boste počutili bistveno boljše in vaše zdravje bo trdnejše.

Dodati velja, da izberite tisto rekreacijo, ki vas veseli in v kateri uživate. Tako boste komaj čakali na dan, ko bo na vrsti spet vaša rekreacija in bolj kot si jo boste želeli, bolj zagnani boste in več boste naredili. Na začetku si ne zastavite nobenega cilja, saj je vaš cilj izključno zdravje in ne vrhunski rezultati. V kolikor si zastavite cilj in ga ne izpolnite tako hitro, kot ste pričakovali, večino ljudi to odvrne od nadaljnje rekreacije in spet ne naredijo nič za svoje zdravje. Zavedajte se, da imate le eno zdravje in da vam ga ne bodo dali nobeni vitamini, minerali, zdrave maščobne kisline, zelenjava in ostala »zdrava« prehrana toliko, kot rekreacija.