Toplotne črpalke trgovine Orca s subvencijo in garancijo

toplotna črpalkaToplotne črpalke Orca so sodobna rešitev za ogrevanje prostorov in sanitarne vode z uporabo naravnih virov. Pomenijo nižje mesečne stroške in boljšo skrb za okolje. Izkušnje uporabnikov so zelo pozitivne, zagotavljamo pa vam tudi dolgo življenjsko dobo (in seveda garancijo). Dobra novica je tudi, da vam bo pri nakupu naših naprav s finančnimi sredstvi pomagal še Eko sklad. Toplotne črpalke so najboljša izbira za varčno ogrevanje, kar vsako leto spozna vse več Slovencev. Bodite med njimi tudi vi.

 

Eko sklad za toplotne črpalke

Pri nakupu varčnih toplotnih črpalk, ki ustrezajo evropskim merilom, lahko zaprosite za subvencijo iz Eko sklada. Vsi zmagovalni modeli Orca toplotnih črpalk so v tem katalogu. Kaj to pomeni? Ob nakupu si lahko povrnete lep del naložbe, tako da se vam ta še posebej izplača. Toplotna črpalka svojo vrednost povrne v samo nekaj letih, če pa dobite še povrnjen del sredstev, je to naravnost fantastična odločitev, ki se zagotovo splača.

Eko sklad tudi v letu 2019 zagotavlja nepovratna finančna sredstva za različne ukrepe s pozitivnimi okoljskimi učinki. Za toplotne črpalke zrak voda lahko pridobite vse do 3200 evrov. Vsi obrazci za vlogo so dostopni na spletu. Treba jih je natisniti, izpolniti in po pošti poslati na Eko sklad. Pri postopku vam z veseljem pomagajo naši svetovalci, lahko pa vam zagotovimo, da ni preveč zapleten in ga boste hitro uredili.

 

Garancija in servis

Seveda za svoje visokokakovostne produkte zagotavljamo tudi garancijo in nudimo servis. Za toplotne črpalke dobite do 5 let garancije, ki jo lahko uveljavljate pri nas. Imamo hiter in zanesljiv servis, na voljo prek telefonske številke 0590 75 005. Lahko se naročite tudi za redno vzdrževanje in letne servise. A naj vas garancija in servis ne skrbita preveč. Naši produkti so najvišjega energijskega razreda, izdelani iz najboljših materialov, razpoložljivih na evropskem trgu. Naše zadovoljne stranke vam lahko povejo številne dobre izkušnje pri nakupu toplotne črpalke, našo kakovost pa so z različnimi certifikati potrdile številne evropske neodvisne organizacije. Orca je vedno bila in vedno bo znak za inovativnost, strokovnost in usmerjenost k strankam.

 

Kakšno toplotno črpalko izbrati?

Orca ponuja toplotne črpalke zrak voda visokega izkoristka. Za svoje delovanje potrebujejo zelo malo električne energije, delujejo pa vse do -28 °C (brez izgube grelne moči do -15 °C). To je najboljša ponudba na trgu. Glede na starost objekta, kvaliteto izolacije, prostorske možnosti in velikost gospodinjstva imate na voljo različne izvedbe toplotnih črpalk. Eko sklad vam je na voljo pri vseh.

Visokotemperaturne toplotne črpalke so rešitev pri obnovi starejših in slabše izoliranih objektov. Primerne so za radiatorsko ogrevanje in ogrevanje sanitarne vode v vgrajenem zbiralniku. Za novogradnje in dobro izolirane objekte pa predlagamo nizkotemperaturno toplotno črpalko. Odlična bo za ogrevanje celotnega stanovanja s talnim, stenskim ali stropnim gretjem in pa nizkotemperaturnimi radiatorji. Posebna vrsta črpalk so tudi toplotne črpalke za velike objekte. S kaskadami lahko poskrbite za površine do 2.500 m². Ena notranja enota, ena regulacija in do štiri zunanje enote različnih grelnih moči. Opcij je torej zelo veliko, izbirate pa lahko tudi med različnimi zunanjimi enotami.

 

Več možnosti za zunanje enote toplotnih črpalk

Izbira notranje enote je odvisna predvsem od prostorskih zmožnosti za zalogovnik. Načeloma so na voljo 200-litrski in 300-litrski vgrajeni bojlerji, odvisno od tega, kakšno porabo ima vaše gospodinjstvo. Za naše toplotne črpalke pa obstaja tudi več modelov zunanjih enot. Gre za Mitsubishi Electric naprave, glede na grelno moč, napajanje in dimenzije pa se lahko odločite za več različnih modelov. Vse zunanje enote so visoko učinkovite in varčne, v Orca katalogu ali na spletu pa jih enostavno primerjate njihove specifike in najdete zase najbolj ustrezno. Pri izbiri zunanje enote toplotne črpalke vam lahko pomagajo tudi naši svetovalci, ki imajo veliko izkušenj in bodo hitro predlagali najboljšo rešitev za vas.

 

Naložba, ki se zagotovo splača

Kakorkoli obrnete, se naložba v toplotno črpalko vsekakor splača. Resda gre za večji začetni strošek kot pri drugih oblikah ogrevanja, a z Eko skladom toplotnih črpalk je tudi ta manjši. Le 5 do 7 let je potrebnih, da se vam investicija popolnoma povrne, potem pa doživljenjsko plačujete nizke položnice za ogrevanje. Ko torej razmišljate dolgoročno, sploh ni vprašanje, kaj je prava izbira.

Morda vas bega tudi odločitev med različnimi vrstami toplotnih črpalk. Orca ponuja toplotne črpalke zrak voda, ker so te najbolj ugodne in najbolj preproste za vgradnjo. Lahko jih namestite v praktično kateri koli objekt. Za toplotno črpalko zemlja voda ali toplotno črpalko voda voda so izkušnje različne, a za vse velja, da so predvsem veliko dražje. Sploh sistem voda voda je posebej kompleksen, saj morate pridobiti več dovoljenj in izvesti kemično analizo podtalnice, vrta pa se 20 metrov in več globoko. Če torej upoštevamo razmerje med investicijo in prihranki, je toplotna črpalka zrak voda najboljša izbira. Zrak je povsod okoli vas, zato je njegovo energijo najlažje izkoristiti.