Toplotne črpalke za topel dom

Toplotne črpalke

Danes poznamo več različnih sistemov ogrevanja. Stari načini ogrevanja kot so ogrevanje na premog, kurilno olje  in tudi drva, počasi upadajo. Na dan pa v hitrem porastu prihajajo toplotne črpalke, peči na lesno biomaso, plin in druge. Katere so tiste prednosti, ki jih prinašajo toplotne črpalke si poglejte na http://toplotnacrpalka.urejam.si. Predstavljajo vam način delovanja toplotnih črpalk, vrste toplotnih črpalk in razliko med raznimi modeli le teh.

Toplotne črpalke lahko služijo kot primarni sistem ogrevanja nepremičnine, lahko pa jih uporabljate tudi kot sekundarni sistem. V zadnjem sistemu, morate imeti dodatno še en vir toplote. Lahko so to peči na kurilno olje, drva, pelete ali kateri drug energent.

Pred nakupom toplotne črpalke se morate o njenem delovanju in lastnostih dodobra pozanimati, saj toplotne črpalke, poleg vseh pozitivnih lastnostim ki jih imajo, vsebujejo tudi eno pomanjkljivost. To je minimalna temperatura delovnega območja. Toplotne črpalke nam v najhladnejših dneh lahko zatajijo, saj je pri nekaterih minimalna temperatura ozračja da toplotna črpalka sploh deluje, -20 stopinj Celzija. Zaradi takih ekstremnih razmer, je smiselno poleg toplotne črpalke imeti še dodaten vir toplote.