Učenje španščine

Stari pregovor pravi več jezikov znaš, več veljaš. Španščina je drugi najbolj govorjeni jezik na svetu. Že vrsto let je na voljo za učenje v slovenskih šolah kot tudi v raznih jezikovnih šolah. Prav tako je na voljo tudi že učenje preko spleta, tako, da se lahko preprosto učimo jezik kar od doma.

Pri nas španščino slišimo kar pogosto tudi na slovenski televiziji, saj so že par let zelo aktualne mehiške telenovele. Nekateri ljudje ob gledanju telenovel odnesejo kar dosti besednega zaklada, tako, da je navsezadnje tudi to lahko pomoč pri učenju. Če telenovele niso ravno vaš najljubši žanr imamo seveda na razpolago tudi številne programe v španskem jeziku ter raznovrstne filme.

Koliko časa potrebujete, da tekoče govorite določen jezik, je seveda odvisno od vašega prizadevanja ter uporabe. Španščina (kliknite za več informacij) spada med tujimi jeziki med najlažje, kar je zelo spodbudno, kadar se zares želimo naučiti novega jezika. Je fonetičen jezik, kar pomeni, da kakor izgovorimo besedo, tako jo tudi napišemo, kar je preprosto. Učenje španščine je še lažje, če znamo govoriti italijansko in angleško, saj je veliko sorodnosti tudi z obema omenjenima jezikoma. Potrebujete več informacij? Kliknite na španski jezik.