Ultrazvok dojk naj izvaja le usposobljena oseba

Kar se tiče preventive se zagotovo vsak strinja, da je veliko boljša kot pa kurativa. Kar pa se tiče rakavih obolenj, pa je to vse skupaj še toliko bolje, saj sicer vemo, da je veliko rakavih obolenj že ozdravljivih, vendar pa je veliko bolje, da se raka odkrije čim bolj zgodaj, saj je uspeh zdravljenja pa še toliko večji. Kar se tiče dojk, je treba reči, da je to še vedno najbolj pogost rak pri ženskah, zato je ultrazvok še toliko bolj pomembno opraviti kar preventivno, v kolikor pa se začuti kakšna bulica, pa še posebej, vendar le v primeru, da ste stare pod 40 let. Vsekakor pa se mora vsaka preiskovanka prepričati, da bo ultrazvok dojk opravila za to usposobljena oseba.

Le usposobljena oseba bo ultrazvok dojk opravila tako, da bo izvid res pravi

Ko se gre za zdravje, si je vedno treba zagotoviti le najboljšo oskrbo. Pri tem je ultrazvok dojk prav tako pomemben kot npr. kakšna operacija, saj če je ultrazvok dojk pravilno izveden in če oseba, ki je ultrazvok dojk izvajala, najde tudi najmanjše rakave zametke, potem lahko preiskovanki tudi reši življenje. Razlikovati je treba kar veliko struktur, prav tako pa tudi pregledati čisto vsak najmanjši kotiček. Prav tako bo oseba, ki dobro opravi ultrazvok dojk, na koncu pacientu tudi razložila izvid, ne pa da se bo pacient sam moral ukvarjati potem s tolmačenjem izvida, ki si ga kaj hitro potem lahko tudi napačno raztolmačimo in si postavimo napačno diagnozo in po možnosti celo ne spimo in se neprestano samo živciramo.
Vsekakor pa mora biti izvid uraden, saj se ga uporablja naprej, pri naslednjih preiskavah, v kolikor so še potrebne, hkrati pa je zelo dobro tudi, da je jasno napisan tudi predlagan način nadaljnjega zdravljenja oz. nadaljnjega ravnanja in tudi morebitne slike. Hkrati mora radiolog napisati tudi, kakšne in katere spremembe je opazil pri pregledu.