UZ trebuha prikaže nevarne spremembe

Za UZ trebuha se uporablja vrhunski in inovativen aparat, ki prikaže visokokakovostno sliko. Zdravnik tako odlično vidi, kaj se dogaja v vaši trebušni votlini. Če v tem predelu občutite intenzivno trajajočo bolečini, nikar ne odlašajte. Nemudoma se naročite na UZ trebuha. Gre za ultrazvočno preiskavo, ki zdravniku pomaga postaviti diagnozo. Videl bo, kaj je vzrok za bol. Mogoče je, da je prišlo do sprememb v organih, ki se skrivajo v trebušni votlini. Z UZ trebuha lahko pregleda ledvice, jetra, žolčnik, žolčevod, trebušno slinavko in aorto. Kot vidite, je mogoče pregledati prav vse. Ne bojte se UZ trebuha, saj je povsem neinvaziven. Tisti, ki trepetajo pred bolečino, se prav tako nimajo ničesar bati.

UZ trebuha naj bo s polnim mehurjem Ultrazvok trebuha ultralab

Noben UZ trebuha ne zahteva posebnih predpriprav. Najverjetneje vam bo zdravnik naročil, da pridete tešči. Tako bo slika veliko jasnejša. Hrana lahko povzroči motnje v prikazu. Takisto se lahko zgodi, če ste zaplinjeni. V nasprotju z želodcem pa mora za UZ trebuha biti poln vaš sečni mehur. Vendar pa nikar ne mislite, da lahko pijete kar koli. Alkohol in sadni sokovi, polni sladkorja, so odsvetovani. Brez skrbi pa lahko pijete vodo in čaj, ki ga niste sladkali. Od šest do osem ur pred pregledom lahko jeste. Kljub temu bodite previdni, da se izogibate težki hrani. Pojejte kakšno lahko prebavljivo jed.

UZ trebuha traja slabe pol ure

Preden greste na UZ trebuha, poskrbite, da izpraznite črevesje. Takšno postenje je za nekatere pravi izziv. Ker pa gre za vaše zdravje, se držite navodil zdravstvenega osebja. Preiskava je samoplačniška. To je dodaten razlog, da ne želite ovirati preiskave. Tudi sami lahko prispevate k temu, da bo doktor čim jasneje videl, kako delujejo vaši organi. V ambulanti boste preživeli približno dvajset minut. V tem času bo zdravstveni delavec s posebno sondo pregledal celotni predel. Opaziti je mogoče celo vrsto obolenj. Vidi se, ali je kaj povečano in ali je struktura spremenjena. Zaznati je mogoče vnetja in tvorbe, ki so maligne ali benigne. Ugotoviti se da, ali imate žolčne kamne. Skratka, izkoristite, kar ponuja sodobna medicina in poskrbite zase čim prej.