Veste na kaj paziti, ko kupujete arašidovo maslo?

Ob besedi arašidovo maslo žal danes še vedno ogromno Slovencev pomisli samo na Američane, ki se »bašejo« z njim in so vsi po vrsti debeli. Žal, ampak res žal, saj je razmišljanje popolnoma napačno. Kot prvo nimajo težav s prekomerno težo zaradi arašidovega masla, temveč zaradi drugih prehranskih dodatkov, hkrati pa tudi arašidovo maslo ne sodi med nezdravo prehrano.

Res pa je, da morate paziti, ko kupujete arašidovo maslo. Morda je še najboljše priporočilo, pa naj se sliši še kot ne vem kakšna reklama, če kupite v podjetju Malinca arašidovo maslo, zagotovo ne rabite skrbeti, ali je pravo ali ni ter ali morate na kaj paziti ali ne. Pri njih je namreč čisto vsako arašidovo maslo, ki ga prodajajo naravno, prav tako pa tudi nima dodanega sladkorja, kar je najpomembnejši dejavnik, na katerega morate sicer paziti, če ga kupujete kje drugje. Razlog, da se dodaja maslu tudi sladkor je namreč v tem, da smo danes že skoraj vsi prav odvisni od sladkorja, saj ga najdemo povsod in če okus ni po sladkem, nam kar naenkrat izdelek ni všeč.

Dejstvo pa je, da se bomo žal prej ali slej vsi morali odvaditi sladkorja, saj nam le – ta še najbolj škoduje od vsega. Drugo je, če se kdaj pregrešite in si privoščite kakšno pecivo, s tem ni nič narobe. Da pa arašidovo maslo tudi vključuje sladkor, da ga vsebuje na primer tudi sadni jogurt povsem po nepotrebnem, potem tudi pire, ki je že narejen in podobno, to pa je povsem po nepotrebnem in kar naenkrat postane vnos sladkorjev v telo nenadzorovano.