Vodni motivi

Takoj, ko pomislimo na bazen, kot ga najdemo tukaj http://www.bazeni.com/, se nam v mislih prikaže lenarjenje pod senčnikom poleg velikega plavalnega bazena. Vendar pa bazen kot objekt ni namenjen le plavanju. Uporablja se tudi kot popestritev vrtov, teras, manjših zelenic, parkov in mestnih središč. V skupino vodnih motivov spadajo fontane, različni vodni parki in slapovi. Dekorativni bazen je odlična popestritev vrta ali terase, saj s svojo lepoto in zvokom sproščajo ob enem pa z vključitvijo vode popestrimo vzdušje.

Obstajajo tri skupine fontan, in sicer: Prva skupina so klasične fontane z bazenom in vodometom. Pri klasičnih fontanah je voda bistveni element. Naslednja skupina so fontane, kjer ima prednost umetnost, kombinacija različnih oblik, krivulj in materialov. Pri teh fontanah je voda le bežno vključen estetski element. Tretja skupina fontan pa je kombinacija umetnosti in vode v ravno pravšnjem razmerju, ki tvori še unikatnejši izgled. Obstajajo tudi plavajoče fontane, katere so zelo enostavne za uporabo in montažo.

Lokacijo teh fontan lahko spreminjamo, zato so primerne za umetne in naravne ribnike, jezera, potoke ali bazene. V sušnih obdobjih so nepogrešljiv dodatek, saj izboljšajo kvaliteto vode z dovajanjem kisika. Vaš vrt bo z vključitvijo vodnega motiva postal idealen kraj za sproščanje, meditacijo ali rekreacijo. Če že imate na vrtu plavalni bazen, ga lahko opremite z več slapovi, ki oddajajo nepogrešljive zvoke narave. Bazen opremljen s slapom se lahko spremeni v osebni masažni kotiček otrokom pa predstavlja obilo zabave. Če se odločate za namestitev vodnega motiva v vašo bližino si oglejte spletno ponudbo podjetja Aquagrad d.o.o. Podjetje ima 20 letne izkušnje na področju izgradnje različnih vrst bazenov in vodnih motivov. Na žalost pa je bazen še vedno kar draga naložba, ki si je ne more privoščiti prav vsak.