Za dela na strehi potrebujete krovstvo

Streha je najbolj obremenjen del hiše oz. nekega poslopja, če upoštevamo naravne dejavnike. Zdržati mora sneg, dež, veter, tudi točo in žled in ne nazadnje močno žgoče sonce poleti. Vse to so dejavniki, ki lahko povzročijo takšno ali drugačno poškodbo na strehi, zaradi katere potem pride tudi do vdora vode v podstrešje. Ker je to najslabše od vseh scenarijev, je treba takoj, ko opazite kakšno poškodbo, poklicati krovstvo. Praviloma čisto vsako krovstvo odpravi poškodbe, je pa razlika med krovci v tem, da eni samo zamenjajo poškodovano kritino, drugi med njimi tudi Libela group, pa preverijo, če je kje nastala še kakšna sekundarna škoda. Velikokrat lahko samo razpoka v kritini naredi ogromno škodo, ki pa je skrita. Letve namreč so ves čas namočene, hkrati spomladi in jeseni lepo tople, kar je idealno okolje za razvoj plesni in alg, kar pa ni zdravo. Zato je veliko bolje omejiti lokalno škodo kot pa samo zamenjati kritino.

Krovstvo naj pred popravili seznani s škodo krovstvo

Glede na to, da ima večina lastnikov privatnih hiš kar negativne kontakte s krovci, ni nič čudnega, da kar takoj, ko krovstvo pove, kaj bi bilo treba še popraviti, reče, da to ni treba. Ampak verjemite, če je krovstvo ocenilo, da je treba popraviti škodo še na dodatnih mestih in če sami temu ne verjamete, potem je bolje, da še sami preverite in ocenite stanje. Libela group vam bo vedno povedala le najbolj nujne stvari, ki jih je res treba popraviti, ker zagotovo vas bo stalo manj, če odpravite škodo na manjši površini, kot če boste morali čez nekaj let zamenjati vse, vključno z izolacijo, ki bo tako poškodovana in namočena.

Izberite pravo krovstvo

Kar se tiče tega, pa je to morda še največja loterija. Veliko je namreč samooklicanih strokovnjakov, ampak če izberete omenjenega, zagotovo ne boste zgrešili.