Za še hitrejši prenos podatkov

Eden od najenostavnejših načinov za vzpostavitev povezave med dvema različnima napravama je zagotovo prek različnih tipov priključkov. Z novo generacijo, ki jo v prvi vrsti predstavlja USB C kabel, je omogočen še hitrejši prenos podatkov. Če želite prenesti vsebine iz vašega mobilnega telefona na osebni računalnik, ali pa si ogledati kakšen film oziroma odigrati videoigro, boste to lahko zdaj storili na zelo preprost in hiter način.

Povezljivost, ki jo omogoča USB C kabel, je vzpostavljena preko dveh priključkov SuperSpeed, ki omogočata prenos podatkov do 5 Gbps, še več informacij o tem pa poiščite tukaj.

usb c kabel1

Poleg hitrejšega prenosa podatkov omogoča tudi polnjenje

Ker imamo praktično že vsi pametne telefone, smo že navajeni, da se nam običajno zelo hitro izpraznijo. To še posebej velja v primeru, da prek telefona ali druge pametne mobilne naprave pogosto igrate igrice, gledate filme ali pa ste redni uporabnik raznoraznih aplikacij. Velika prednost, ki jo ima USB C kabel pred drugimi je prav njegova dvojna funkcionalnost, saj ga poleg za prenos podatkov lahko uporabite za polnjenje vaše naprave.

Razvoj sodobne tehnologije pametnih naprav je že dosegel stopnjo, ko bo takšen tip povezave, ki ga omogoča USB C kabel, postal standarden in bo zelo kmalu popolnoma nadomestil vse dozdajšnje tipe polnilnih in podatkovnih kablov.

USB C

Kaj vse lahko med seboj povežete?

USB C kabel boste lahko torej uporabljali za prenos podatkov in za napajanje. Napredek te tehnologije je predvsem viden v večji praktičnosti uporabe in izboljšani hitrosti prenosa podatkov. Poleg tega pa je za to novo generacijo takšnih priključkov značilna predvsem manjša velikost konektorja. Več specifikacij za posamezne tipe lahko najdete tukaj.

Uporabljate ga lahko za povezavo med mobilno napravo in osebnim računalnikom, prenosnikom ali tabličnim računalnikom. Možne pa so tudi povezave z vsemi ostalimi napravami, ki imajo ustrezen vmesnik. Zasnovan pa je predvsem z namenom, da se odlično prilega vsaki napravi, ki ustreza specifikacijam povezljivosti.