Zakaj izbrati baterijski vrtalnik pred klasičnim (žičnim)?

Razlogov, zakaj bi si želeli izbrati baterijski vrtalnik pred klasičnim, torej žičnim, je lahko zelo veliko. Točno kakšne prednosti ima (dobri) baterijski vrtalnik pred žičnim pa si bomo pogledali ravno v temle članku. Namreč, baterijski vrtalnik pride prav čisto vsakemu delavcu, ki za svoje delo potrebuje tak ali drugačen vrtalnik. Videli pa bomo, da je baterijski vrtalnik primeren tako za domače kot tudi za bolj zahtevne uporabnike. Najpomembnejše je, da se zavedamo, da so orodja, kot je baterijski vrtalnik, bistveno napredovala, in to v vsakem pogledu. Nikakor ne smemo misliti, da so popolnoma neuporabna, kot so morda bila včasih, saj kot vemo, je tehnologija zelo napredovala.

 

Izberimo baterijski vrtalnik, saj so tehnološko bolj napredni!

 

Da ne bo kdo narobe razumel, vsi vrtalniki so tehnološko zelo napredovali. Ima pa baterijski vrtalnik eno zelo pomembno prednost pred žičnimi. To je seveda dejstvo, da je brez kabla. Na prvi pogled se morda ne zdi, a nam ravno to lahko zelo olajša delo. Če samo pomislimo, kolikokrat smo poskušali vrtati luknje, pa smo se ali zapletali v sam kabel ali pa je bil le-ta prekratek. No, baterijski vrtalnik teh problemov vsekakor nima, saj kot že njegovo ime narekuje, ima pač baterijo.

Tudi te pa so že toliko napredovale, da nimamo popolnoma nobenega razloga, da bi še naprej uporabljali žičnega, če pa je baterijski vrtalnik ravno tako zmogljiv, lažji in z napredno baterijo zdrži tudi, če z njim delamo cel dan. Poleg zmogljive baterije pa ima takle vrtalnik tudi druge uporabne stvari. Ena izmed njih je na primer tudi ta, da imajo zdaj novejši vrtalniki na baterijo tudi LED lučko, s katero si lahko pomagamo, ko je pretemno. No, moramo pa poudariti, da je tudi napajalnik, preko katerega se baterija polni, izjemno hiter in ko je le-ta priključen, lahko (jasno) vrtalnik še vedno uporabljamo. Vidimo, da je vrtalnik na baterije vsekakor zelo priročen in morda za nekatere celo popoln nadomestek za žičnega.