Zaščita lesa za ostrešje mora biti pred trohnenjem

silvaproduktKaj je največji sovražnih lesene konstrukcije ostrešja? Največji je zagotovo trohnenje, ker je les vseeno bolj zaprt kot ne in to so idealni pogoji za trohnenje (strohnen les je ob dotiku izredno mehak in se spremeni v prah, če ga drsate med prsti), ostrešje pa je tudi idealno za lesne insekte. Ko so na delu, jih je res zelo neprijetno poslušati, saj se sliši kot neke vrste šklepetanje in praskanje in to je lahko tudi sredi noči. Ko so enkrat v lesu, pa jih je zelo težko uničiti, tako zelo težko kot je preprečiti nadaljnje trohnenje lesa. Ravno zato je preventivna zaščita lesa za ostrešje tako zelo pomembna, vsekakor bistveno bolj pomembna kot je poskus rešitve situacije. Preventivna zaščita lesa nudi tudi zagotovljeno zaščito pred tema dvema pojavoma in škodljivcema ostrešja, česar kurativa nikakor ne nudi. Je pa res, da mora biti zaščita prava, saj če si ne boste izbrali pravega sredstva, tudi zaščita lesa ne bo tako zagotovljena.

 

Zaščita lesa za ostrešje je najbolj učinkovita z izdelkom Silvanol G ali Silvanol GB

Na trgu je res zelo veliko izdelkov za zaščito ostrešij in čisto vsi obljubljajo zelo dobro zaščito, na koncu pa potem čez dvajset let, ko želite menjati strešno kritino, krovcu ugotovijo, da je izbrana strešna kritina pretežka za ostrešno kritino, saj je ta deloma že strohnena. Tako vam takrat ne preostane nič drugega kot menjave tudi lesene konstrukcije in predvideni strošek se kar na enkrat izjemno poveča. Torej nekaj ni dobro za zaščito, ki je tako opevana in zato raje izberite Silvanol G ali Silvanol GB, ki je preizkušen, lahko ste prepričani v kakovost te zaščite, proizvajalec hkrati tudi zagotavlja, da ta zaščita lesa ni strupena na dotik, da ni vnetljiva in nima lahko hlapnih strupenih komponent.

Prav tako zaščita lesa nima vonja, tako da je vsekakor uporabna tudi za hiše z majhnimi otroci. Nekateri pravijo, da je nafta zelo dobra, vendar pa je smrad takšen, da nikakor ni prijeten, pa še zaščita lesa ni dobra.